Göra en egen film

Möjligheterna till att skapa filmer och annan media har förändrats med de möjligheter som kommit med internet. Idag finns det goda möjligheter att kunna lansera en egen film på nätet. Filmkameror finns överallt: från kameror på mobiltelefoner till actionkameror, webbkameror på datorer och riktiga proffskameror. Alla går att göra en film med, men kvaliteten varierar. Även om möjligheterna till att göra en film med en professionell utrustning är begränsade gäller det att komma ihåg att tillgången till en publik även den är större idag. Det innebär att det går att nå ut med det mesta som blir producerat.

Börja med ett manus

Oavsett vilken film det är du vill göra behöver du ett manus. Det går att göra ett simpelt manus som bygger på mycket improvisation. För den som vill göra en mer avancerad film är det givetvis bättre att göra ett riktigt manus att arbeta utifrån. Budgeten för att göra filmen kanske är låg första gången någon producerar en film och ett eget manus är ett sätt att hålla kostnaden nere. Den som vill göra det lite mer avancerat kan själv kosta på en kurs i att göra manus.

Rekvisita och kläder

Filmer idag behöver inte ha avancerade rekvisita. Det går bra att använda sig av befintlig miljö eftersom mycket av det som produceras av amatörer är byggt utifrån närmiljön. Istället för att lägga pengar på att skapa rekvisita går det bra att reka för att hitta platser som naturligt skapar den omgivning som önskas. Om det handlar om att hålla budgeten nere gäller det att använda sig av sin fantasi. Inspiration går att hitta på filmer som redan lagts ut på internet idag och det går även att se dem gratis många gånger. Kom ihåg att det enda som sätter gränser är fantasin och att lyckas få ihop en hel film är det första målet. Allt går att göra bättre.

Marknadsför filmen rätt

Om det är något som bör budgeteras är det den marknadsföring som behöver göras online. Beroende på var filmen läggs ut går det att välja olika sätt att göra en marknadsföring av filmen. Tänk på vilken målgrupp filmen har och det går att göra allt från en tablettask med tryck till att köpa högre ranking på en söksida. Vilka är det tänkt att filmen ska nå ut till? Går det kanske att göra en riktad kampanj med hjälp av annonsering till en riktad målgrupp via mejl? I ett sista steg gäller det att skapa intäkter på filmen. Kommer de genom reklam eller är det tänkt att folk ska betala för att se filmen. Det är mycket att tänka på, men genom att göra en plan innan filmen börjar produceras kan det att bli ett lyckat projekt.