Marknadsför ditt webbföretag

Marknaden för webbproduktion förändras ständigt i takt med att nya tekniker och programmeringsspråk börjar att användas. Samtidigt har appar och andra produkter som utvecklas av webbprogrammerare genomgått stora förändringar under de senaste decennierna. Men grundförutsättningarna för en webbprogrammerare är desamma; du behöver nå ut till din målgrupp för att marknadsföra dina tjänster. För detta ändamål finns det flera olika effektiva verktyg du kan använda som stärker din position på marknaden och förbättrar dina möjligheter till att få nya kunder.

Med smsverktyg från Ungapped kan du enkelt nå din målgrupp på ett effektivt och snabbt sätt. Du kan använda ditt varumärke som utvald avsändare och nå hela din målgrupp med endast några klick. Verktyget kan exempelvis användas för att välkomna nya kunder till ditt webbföretag eller till att marknadsföra dina tjänster och produkter till privatpersoner eller företag som kan tänkas vara intresserade.

Hitta din nisch

Förutom att använda dig av sms för att marknadsföra dina tjänster så kan du också utnyttja de många fördelar som finns i att använda sociala medier. Med närvaro på Facebook och Instagram kan du enkelt visa upp de webbsidor som ditt företag har producerat. På så vis kan du nå ut till en större kundkrets. För att nå ut ännu mer på sociala medier kan du anordna tävlingar där du uppmuntrar dina följare att dela din sida och inlägg du gjort. Vinnarna kan få priser från sponsorer eller få möjlighet att välja en produkt eller tjänst som du erbjuder från ditt webbföretag.

Med hjälp av effektiv sökmotoroptimering kan du också få fler besökare till din hemsida. Många arbetar aktivt på att skapa säljande “landningssidor” dit presumtiva kunder kommer för att läsa om intressanta ämnen. Sedan kan du leda dem vidare till dina produkter och arbeta på att etablera en kontakt med dem. Ett annat sätt att marknadsföra dina tjänster är att skapa ett nyhetsbrev som du skickar ut till de som lämnat sin e-postadress och skrivit upp sig på att få regelbundna utskick. Detta är en kostnadseffektiv typ av marknadsföring där du enkelt kan mäta resultatet. Du kan erbjuda någon form av ersättning för att dina besökare skriver in sin e-postadress i ett formulär, som ett gratis typsnitt eller rabatt på dina tjänster.